Alternativa e Kosoves

Alternativa për Kosovë

“Vetëm në liri dhe demokraci të plotë, mund të kemi potencialin njerëzor të angazhuar për të mirën e shoqërisë në plotni.”

Mimoza Kusari – Lila

Alternativa

Misioni ynë është përfaqësimi i qytetarëve të Kosovës

Kryetare

Mimoza Kusari - Lila, kryetare e partisë së re politike në Kosovë të quajtur, Alternativa.

Bashkohu

Jepni kontributin tuaj duke u bashkuar me Alternativen per Kosoven

Dhuro

Kontributin për Bindjen tënde

ALTERNATIVA

Alternativa është bashkim i individëve, anëtarëve dhe mbështetësve që ndajnë vizionin e një Kosove të përparuar, me drejtësi sociale dhe të bashkuar. Misioni ynë është përfaqësimi i qytetarëve të Kosovës që të përmbushet vizioni ynë, së bashku me vlerat dhe parimet tona qeverisëse.

KRYETARJA

Mimoza Kusari – Lila, kryetare e partisë së re politike në Kosovë të quajtur, Alternativa. Mimoza është anëtare e Parlamentit të Kosovës për mandatin e tretë me radhë. Ajo ishte gruaja e parë dhe e vetmja kryetare e komunës (e Gjakovës) që u zgjodh në Kosovë, pozitë në të cilën shërbeu nga dhjetori 2013 – korrik 2017. Para se të zgjedhej Kryetare, Mimoza shërbeu si Zëvendës/Kryeministre dhe Ministre e Tregtisë dhe Industrisë. ( Shkurt 2011 – Tetor 2013), pozicion të cilin ajo dha dorëheqjen për të kandiduar për kryetare të komunës.

PROGRAMI

Zhvilimi-Ekonomik

EKONOMIA

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mjedisi

MJEDISI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Arsimi

ARSIMI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

AKTIVITETE

347584233_830645581953317_38194340451137897_n (1)

REAGIM

Subjekti politik Alternativa reagon dhe dënon kërcënimet dhe dhunën e përdorur sot në Kuvendin e Republikës së Kosovës nga Grupi Parlamentar i PDK-së! Veprimet e sotme të dhunshme në Kuvendin e Republikës së Kosovës, dëshmuan më së miri frustrimin e tyre

14.07.2023

Alternativa per Kosoven urime kosov

Dita e Çlirimit

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,24 vjetorin e çlirimit të Kosovës e shënojmë sot duke kujtuar ndarjen përfundimtare nga një periudhë e rëndë dhe sakrifikuese ndër breza të popullit shqiptar!

12.06.2023

dëshmorët dhe martirët e 7, 8 dhe 9 majit

24 vjetori i betejës së "Çabratit"

Në 24 vjetorin e betejës së "Çabratit" kryesia e Alternativës në Gjakovë, së bashku me kryetarin e degës Agon Dobruna, nderoj dëshmorët dhe martirët e 7, 8 dhe 9 majit! Në këto data brigada 137 Gjakova e UÇK-së, realizoj betejën e vetme urbane! Lavdi e përjetshme për të gjitha ata që me mundin e gjakun e tyre shkruan pjesën më të ndritur të historisë tonë!

07.05.2023

345294483_574843191415434_1048332515078543060_n

Programi për Zhvillim Rajonal PZHR 2023

Sot, zëvendësministri i Ministrise se Zhvillimit Rajonal z. Agon Dobruna, përfaqësues i Alternativës ka nënshkruar marrëveshjen e mirëkuptimit me komunën përfituese të Shtimes në kuadër të Programit për Zhvillim Rajonal PZHR 2023 për projekte të investimeve kapitale.

05.05.2023

343739774_752694549659377_1780555131520956921_n

Vizita ne disa biznese përfituese nga Thirrja e Programit për Zhvillim Rajonal të Balancuar “PZHRB" të Rajonit Zhvillimor Qendër dhe Lindje.

Sot, zëvendësministri i Zhvillimit Rajonal z.Agon Dobruna, përfaqësues i Alternativës vizitoi disa biznese përfituese nga Thirrja e Programit për Zhvillim Rajonal të Balancuar “PZHRB" të Rajonit Zhvillimor Qendër dhe Lindje. Biznesi i vizituar tek përfituesi ‘’SWEETNESS’’ me pronar Stevan Marinkovic nga fshati Dobrotin Komuna e Graçanicës, z.Marinkovic falënderoj Ministrinë e Zhvillimi Rajonal për Grantin nga cili, siç ai u deklarua ka përfitue ekonomia familjare.

28.04.2023

335615015_728642908746100_1561670268015642734_n

MEMORANDUM I MIRKUPTIMIT

Ka filluar takimi dy ditor i Komisionit Parlamentar për Stabilizim Asociim ndërmjet Parlamentit Evropian dhe Kuvendit të Republikës së Kosovës. Ky është takimi i 10-të që këtë herë mbahet në selinë e Parlamentit Evropian në Strasburg të Francës.

14.03.2021

Pse Alternativa

Bashkohu

Alternativa prezanton vlera liberale demokratike që mbrojnë demokracinë dhe lirinë individuale por përcakton edhe kufizimet që synojnë ta pengojnë këtë liri. Alternativa është një bashkim individësh, anëtarësh dhe mbështetësish, të cilët ndajnë vizionin për një Kosovë progresive me drejtësi sociale dhe të bashkuar. Misioni ynë është përfaqësimi i qytetarëve të Kosovës për të realizuar vizionin tonë, së bashku me vlerat dhe parimet tona qeverisëse. Prandaj bashkohuni dhe ju me ne.

Mimoza Kusari Lila

Kryetare

Lindur më 16 tetor 1975, në Gjakovë.

Kryetare dhe themeluese e partis Alternativa.

 

Agon Dobruna

NenKryetar

Lindur më, 23 qershor 1987 në Gjakovë.  

Zv. Ministri i Zhvillimit Rajonal

Reshat Nurboja

Nenkryetar

Lindur më, 17 nëntor 1959 në Pejë. 

Dr.Sc. në Shkenca Politike dhe Marrëdhënie Ndërkombët

Scroll to Top